Smaken, doften, själen. Öppna sinnen. Sättet är många att njuta en middag i andras sällskap. Jag tar dig med på några av mina middagar de senaste dagarna och ger mig själv tid att fundera på vad en middag kan bjuda på menyn av såväl mat, dryck, sällskap som kunskap – om man tar tillfället att ta det till sig…
Emad och Robin, Flottaren i Vansbro |
DLF årsmöte, Berns Stockholm |
Olle, Karlavagnen Strängnäs. |
Tre tillfällen under veckan för bra mat, bra sällskap och möjligheter till ny kunskap! Tänk så många tillfällen man riskerar blunda för att ta till sig ny kunskap, oavsett om det är kring pyramider, skräpåtervinning eller matro om man inte tar tillfället i akt och tar till sig kunskapen som serveras. Bäst i veckan? Svårt, men måste jag välja så säger jag tacobuffé med Sveriges kommande superhjältar som ska ta över efter oss sedan, vilken energikick!
Hett just nu
Alkoholfritt. Främst på systembolaget och krogen, där de
alkoholfria alternativen tar en allt större del av omsättningen. Vi ser det i flertalet
ölsorter, där min personliga favorit är Carlsberg
non alcoholic, men även bland alkoholfri must, där Kullamust
har ett brett sortiment på systembolaget. Cox orange, Bel de boskop samt Ingrid
Marie. Tänk att kunna välja bland äpplesorterna och servera en smakfull
äpplemust som alkoholfritt alternativ! Dagligvaruhandeln börjar så smått förstå
efterfrågan för alkoholfria alternativ och saluför numera såväl öl som
äpplemust under brett sortiment. Det man kan fråga sig är när matbutikerna ska satsa på alkoholfria
vinsorter så som systembolaget med framgång säljer. Klart är att vi numera har
fler och roligare alkoholfria alternativ för såväl smaklökar som ögonfröjd att
bjuda våra gäster som komplement. Skål!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar